Technicus Härnösand

Författare:

Technichus är ett Science Center beläget i Härnösand, grundad 1998 med syftet att väcka intresset för naturvetenskap och teknik hos både barn, ungdomar och vuxna. Science Centret är ägt av Härnösands kommun och strävar efter att göra komplicerad vetenskap enkel och rolig. Technichus ligger på 2000 kvadratmeter fördelat på två våningar, där besökarna får en interaktiv och spännande upplevelse med många olika utställningar.

Besöksinformation

Technichus har ordinarie öppettider torsdag till söndag mellan 10.00-16.00 och tar emot förbokade grupper och skolprogram på tisdagar till fredagar. På måndagar är Science Centret stängt. Det finns extra öppettider under längre skollov och helger, som kan läsas mer om på deras hemsida.

Biljett

Besökare kan köpa entrébiljett i receptionen utan föranmälan. Priserna varierar mellan barn, studerande, pensionärer och vuxna, medan barn under 4 år går in gratis. Det finns också en familjeentré som inkluderar fem personer, varav två får vara vuxna, till ett rabatterat pris. För besökare som vill besöka Technichus flera gånger, erbjuder Science Centret årskort som gäller i ett halvår eller ett år.

Äta på Technicus

Besökare kan njuta av lättare lunch, fika, glass samt varma och kalla drycker i Café Galaxen, belägen på Technichus område. Under helger och längre lov serverar Café Galaxen en barnvänlig buffé. Technichus strävar efter att ha en nötfri miljö och allergiinformation finns tillgänglig för alla produkter. Det finns vegetariska, gluten- och mjölkfria alternativ som kan frågas om i caféet. Medhavd matsäck är endast tillåtet för bokade skol- och konferensgrupper.

Utställningar

På Technichus finns flera utställningar som riktar sig till både små och stora besökare. Besökare får en spännande och interaktiv upplevelse med möjlighet att lära sig om vetenskap och teknik. Besökare kan även köpa teaterbiljetter till föreställningar på Härnösands teater hos Technichus under deras ordinarie öppettider.

Skolor

För skolor och pedagogiska program finns olika skolprogram anpassade för åldersgrupper från förskolan till gymnasiet. Bokningsförfrågningar kan skickas till pedagoger@technichus.se. Besökare uppmanas att inte ha med sig skor in i utställningen, och det finns skoskydd för de som vill ha. Medhavd fika eller mat är inte tillåtet inne i utställningen, utan ska intas i caféet.

Technichus är en spännande plats för både barn och vuxna som vill lära sig mer om naturvetenskap och teknik.