Hotell Falun

Författare:

Falun är en stad som ligger i hjärtat av Dalarna, omgiven av vacker natur och rik historia. Om du planerar en resa till Falun och letar efter en plats att bo på, så finns det ett antal hotell att välja mellan. Här är en översikt över några av de mest populära hotellen i Falun.

Hotel Falun
Detta hotell ligger i hjärtat av Falun, bara fem minuters promenad från centralstationen. Hotellet är beläget i samma byggnad som Faluns Turistinformation och erbjuder ljust inredda rum med gratis WiFi. Hotellet har en trevlig atmosfär och är en utmärkt utgångspunkt för att utforska staden.

First Hotel Grand Falun
First Hotel Grand Falun är ett historiskt hotell med anor från 1862 och ligger bara fem minuters promenad från centralstationen i Falun. Hotellet har en 24-timmarsreception och gratis WiFi. Detta hotell har en charmig atmosfär och är perfekt för dem som vill uppleva Faluns rika historia.

Falun Strandby Främby Udde
Om du söker en lugn och avkopplande semester är Falun Strandby Främby Udde ett utmärkt val. Detta hotell ligger vid sjön Runn och erbjuder självhushållsstugor med gratis WiFi. Rummen har sittgrupp och platt-TV, och alla stugor har ett kök med diskmaskin, ugn och andra nödvändigheter.

Scandic Lugnet
Scandic Lugnet är ett lugnt beläget hotell som ligger bara tio minuters promenad från Faluns centrum. Hotellet har en populär restaurang, en relaxavdelning med bastu, en pool och ett gym. Scandic Lugnet är ett utmärkt val för dem som vill ha en bekväm och avkopplande vistelse i Falun.

Clarion Collection Hotel Bergmästaren
Detta hotell ligger i en nyrenoverad elegant 1930-talsbyggnad, fem minuters promenad från centralstationen i Falun. Clarion Collection Hotel Bergmästaren har en avslappnad och trevlig atmosfär och erbjuder gratis WiFi samt en trevlig restaurang som serverar lokala specialiteter.

Kopparstugans Bed & Breakfast
Kopparstugans Bed & Breakfast ligger nära Falu Gruva och erbjuder rum med sittgrupp och platt-TV. Hotellet har en trevlig trädgård där gästerna kan koppla av och njuta av den friska luften. Kopparstugans Bed & Breakfast är ett bra alternativ för dem som söker en lugn och avkopplande semester.

First Camp Lugnet-Falun
First Camp Lugnet-Falun är en camping som ligger vid Lugnets naturreservat och erbjuder stugor med pentry och egen uteplats. Gratis WiFi finns tillgängligt på campingen. Detta hotell är perfekt för dem som vill njuta av naturen i Falun och ha en mer avslappnad vistelse.