Hotell Askersund

Författare:

Askersund, en idyllisk stad belägen vid Norra Vättern i Örebro län, erbjuder två hotellalternativ för besökare: Best Western Hotel Norra Vättern och Pensionat Sundsgården.

Best Western Hotel Norra Vättern

Best Western Hotel Norra Vättern är ett modernt hotell som erbjuder bekväma och fräscha rum i skandinavisk stil. Gästerna kan koppla av i en avkopplande ångbastu, njuta av ett bad i jacuzzin eller ta en välbehövlig paus på femstjärniga relaxavdelningen. Hotellet har också en egen restaurang, Kajutan, som serverar läckra rätter på en à la carte-meny. Hotellets strategiska läge, bara en kilometer från affärscentrumet, biluthyrning, tennisbana och Stjernsunds slott från 1808, gör det till en utmärkt bas för både affärsresenärer och turister.

Pensionat Sundsgården

Pensionat Sundsgården, å andra sidan, är ett litet hotell med stora rum som passar perfekt för den som vill semestra eller ta en avkopplande paus. Gästerna kan välja mellan rum med egen ingång från gården, rum med eget kök eller vanliga hotellrum med dusch och toalett. B&B-hotellet ligger i Askersunds gamla hamnkvarter och är omgivet av en prunkande trädgård som ger en historisk miljö och en mysig atmosfär. Pensionatet har också en egen restaurang, Café Garvaregården, som serverar mat både inomhus och utomhus på den lummiga gården.

Båda hotellen har fördelar för olika typer av resenärer. Best Western Hotel Norra Vättern är idealiskt för den som söker moderna bekvämligheter och enkel tillgång till stadens centrum och sevärdheter. Pensionat Sundsgården passar bättre för den som söker en avkopplande miljö i en historisk byggnad och en trädgård full av grönska. Oavsett vilket hotell du väljer, kommer du att uppleva en oförglömlig vistelse i Askersund.

Camping Askersund

Askersund har ett antal campingplatser som passar både för den som söker en naturskön plats och för den som vill bo nära stadens centrum. Nedan följer en kort beskrivning av de campingar som finns i Askersund.

Vildmarkscamping – Granvik är en camping som ligger i en trolsk skog med vandringsleder och med Vätterns klara vatten i närheten. Campingen erbjuder tält- och husvagnsplatser samt stugor med självhushåll. Det finns också möjlighet till fiske, kanotpaddling och cykling i området.

Askersund Outdoor Base Camp Camp ligger på ön Borgmästarholmen vid inloppet till Askersund. Campingen har en magnifik utsikt över Vättern och erbjuder en rad aktiviteter, såsom paddling, klättring och mountainbikecykling. Här finns tältplatser och möjlighet att hyra stugor.

Tivedsporten är en familjevänlig camping som erbjuder tält- och husvagnsplatser, samt möjlighet att hyra villavagn. Här finns också betesfållor för hästar och husdjur, och området är omgivet av vacker natur.

Stenkällegården är en camping som ligger vid sjön Bocksjön. Här finns servicehus, lekplats, stugor och souvenirbod. Under vinterhalvåret kan man också åka skidor i backarna och nedfarterna i området.

Revelbadets camping är belägen vid sjön Reveln och mitt emellan Östra Laxsjön och Östersjön. Campingen ligger vid Landsvägen 205, mitt i en vacker natur. Här finns tält- och husvagnsplatser samt möjlighet att hyra stugor.

Husabergsudde Camping är en familjevänlig camping belägen vid sjön Alsen, den allra nordligaste delen av Vättern. Här finns möjlighet till fiske och bad samt tältplatser och möjlighet att hyra stugor.

Harge Camping ligger vid norra Vätterns strand intill ”Närkes Riviera” och erbjuder tält- och husvagnsplatser samt möjlighet att hyra stugor. Campingen har närhet till en lång fin sandstrand samt pool och vattenrutschbana.

Askersunds Citycamp & Gästhamn ligger vid centrala Askersunds hamn och erbjuder tält- och husvagnsplatser samt självhushåll. Här finns också en sjömack och tvättservice.

Camping Tiveden är en familjecamping som ligger i trolsk Tiveden alldeles invid sjön Unden. Här finns möjlighet till glamping, tältplatser och husvagn/husbil samt hyra av stugor. Campingen har en rad aktiviteter, såsom kanotpaddling, cykling och fiske.