Sevärdheter i Alingsås

Stadsguiden » Alingsås » Sevärdheter i Alingsås

Alingsås är en charmig stad med många sevärdheter och besöksmål som lockar både turister och lokalbefolkningen. Nolhaga slott är en av de mest kända sevärdheterna i Alingsås kommun, med sin italienska nyklassiska stil och rika historia. Idag används slottet som en utställningslokal och erbjuder också caféverksamhet och kontorsplatser.

En annan sevärdhet i Alingsås är det gamla luftvärnstornet på Nolhaga berg. Efter en restaurering initierad av kommunen är utsiktstornet nu öppet för besökare under sommaren. Det är en fantastisk plats att besöka för en panoramautsikt över hela Alingsås.

Gräfsnäs slottsruin och park är också väl värt ett besök. Speciellt under vår och sommar, erbjuds en rad olika evenemang, kafé- och restaurangverksamhet. Det är också ett av Alingsås kommuns mest besökta utflyktsmål.

Ångbåten Herbert är en annan sevärdhet i Alingsås som är värd att besöka. Den byggdes 1905 och är en bogserbåt som tidigare användes för timmertransporter längs vattnet. Att ta en tur med Herbert är en sommarklassiker.

Alingsås kommun har också ett brett utbud av natursköna vandrings- och cykelupplevelser och anrika träbebyggelser att utforska. Alingsås är också känd för sin rika kafékultur och många trevliga fik och kaféer som är väl värda ett besök.

Sammanfattningsvis är Alingsås en stad full av charm och intressanta sevärdheter och aktiviteter. Med allt från slott och torn till naturupplevelser och kaféer, finns det något för alla som besöker staden.