Se och göra i Göteborg

Författare:

Göteborg är en stad full av liv och aktiviteter, och en av de mest populära attraktionerna är nöjesparken Liseberg. Med åkattraktioner i världsklass, konserter och ambitiösa restauranger är parken ett måste för alla som besöker Göteborg under öppet säsong.

Men Liseberg är inte den enda spännande platsen i staden. Här följer några andra tips på vad du kan se och göra i Göteborg.

Fika i Haga
Haga är en av Göteborgs äldsta stadsdelar och känd för sina bilfria gator kantade av små kaféer och butiker. Det är en perfekt plats att njuta av en kopp kaffe och en gigantisk kanelbulle på Haga Nygata. Här kan du också hitta unika presenter och souvenirs.

Besök Göteborgs konstmuseum
Göteborgs konstmuseum har imponerande nordiska samlingar från 1400-talet och framåt. Här finns också stora utställningar året runt och museet har tre stjärnor i Michelins Green Guide.

Gör en dagstur i Göteborgs skärgård
Göteborgs skärgård är en fantastisk plats att upptäcka på nytt, hur många gånger som helst. Strosa längs pittoreska gränder, ljuvliga stränder, i naturreservat och längs fina promenadstigar. Det är enkelt att ta sig ut till skärgården och du når karga klippor och pittoreska fiskebyar på mindre än en timme.

Blicka ut från Skansen Kronan
Skansen Kronan är en försvarsanläggning från 1600-talet som har varit såväl fängelse som nödbostad och museum. Härifrån har du milsvid utsikt över staden och det är ett perfekt ställe för en picknick.

Testa lokalt hantverksöl
Göteborg har en blomstrande ölkultur och i staden med omnejd finns flera bryggerier i världsklass. Bland öltappar och flaskor hittar du allt från lager och ale till porter. Spana in de olika hantverksbryggerierna som poppat upp på olika håll i staden och testa lokalbryggt öl.

Gå på safari i Universeums regnskog
Universeum är ett vetenskapsmuseum som rymmer en hel regnskog, en akvariehall med exotiska fiskar och hajar, mängder av exotiska djur och växter – allt under ett och samma tak.

Shoppa göteborgsk design
Göteborg är en levande designstad, full av spännande design- och inredningsbutiker. Kvarteren kring Magasinsgatan är en lika given mötesplats för shopping och en kopp kaffe, som restaurang- och barhäng när mörkret faller.