Flen

Flen är en liten kommun i Sörmland med en befolkning på cirka 16 000 invånare. Trots sin storlek har Flen mycket att erbjuda besökare. Från vacker natur till intressanta kulturella sevärdheter, här är allt du behöver veta för att planera din resa till Flen.

Flen är omgivet av vacker natur, med många sjöar och skogar som erbjuder fantastiska möjligheter för vandring, cykling och fiske. En av de mest populära platserna att besöka är Hälleforsnäs, en naturskön by med en vacker sjö och fina vandringsleder.

För den som är intresserad av historia och kultur finns det flera sevärdheter att besöka i Flen. Ett måste är Flens kyrka, en vacker kyrka från 1100-talet med en imponerande interiör. Andra sevärdheter inkluderar Flens Konstgrafiska verkstad, som erbjuder konstutställningar och workshops, samt Flen Bibliotek och Kulturhus, som har ett brett utbud av evenemang och aktiviteter.

För den som är intresserad av öl och bryggerier finns det flera bra alternativ i Flen. Flen Bryggeri är en populär destination för ölentusiaster, med ett brett utbud av lokalt bryggda ölsorter. En annan bra plats att besöka är Systembolagets Vin & Sprithistoriska Museum, som har en imponerande samling av alkoholrelaterade föremål från hela världen.

Flen är en charmig småstad i Sörmland med mycket att erbjuda besökare. Med vacker natur, intressanta kulturella sevärdheter, god mat och dryck och ett brett utbud av boendealternativ är Flen en perfekt destination för den som vill uppleva en avkopplande och naturnära semester.

Stadsguiden » Flen
  • Hälleforsnäs

    Hälleforsnäs

    Hälleforsnäs är en liten by belägen i Södermanlands län, Sverige. Byn är känd för sitt historiska järnbruk, som var den viktigaste industrin i området i flera århundraden. Järnbruket grundades 1659 och var den största arbetsgivaren i byn fram till 1970-talet. Efter flera kriser fick många anställda lämna bruket, och på 1990-talet arbetade bara ett fåtal…

  • Hotell Flen

    Hotell Loftet Hotell Loftet i Flen – Välkommen till ett bekvämt boende och en trevlig vistelse mitt i Södermanland. Loftet Hotell & Gästgiveri är ett väletablerat hotell som ligger i centrala Flen, nära både natur och sjöar. Hotellet strävar efter att erbjuda bästa möjliga service och upplevelse för sina gäster. LogiHotell Loftet erbjuder 49 rum…