Upplevelser Västerås

Författare:

Västerås är en stad som har mycket att erbjuda för de som söker actionfyllda upplevelser. Här finns många spännande aktiviteter som kan utmana dina gränser och ge dig minnen för livet.

Höghöjdsbanan

Höghöjdsbanan i Västerås är en spännande aktivitet för alla som vill utmana sin balans och problemlösningsförmåga. Banan består av olika delar med olika svårighetsgrad, som är utformade för att passa både små och stora klättrare. Under två timmar tar du dig från träd till träd med hjälp av hängbroar, nät, linbanor och andra roliga utmaningar. Samtliga banor sitter ihop och du kan klättra fram och tillbaka mellan de olika delarna, hoppa över delar du tycker är för svåra och klättra om delar du tycker är roliga.

Banan består av tre delar med olika nivåer av svårigheter. Den blåa nivån är 4 meter hög och består av balansmoment och ziplines. Den röda nivån är 6 meter hög och länkar samman den blåa och den svarta nivån. Här finns vår längsta zipline, som är 85 meter lång och leder till klättertornet framför Björnögården. Den svarta nivån är 8 meter hög och är den tuffaste av våra banor, både psykiskt och fysiskt. Här krävs det god räckvidd och fysisk ansträngning, och banan innehåller utmaningar som att hoppa över avgrunden mellan plattformarna och att svinga sig i en lian för att komma över.

Banan är ganska tuff och fysiskt krävande, så det finns en längdgräns på 130 cm och en viktgräns på max 130 kg. Barn under 150 cm får endast klättra i sällskap av en medföljande vuxen i banan. Vi rekommenderar oömma kläder, stadiga skor och gärna ett par slittåliga handskar med god passform.

Du kan boka höghöjdsbanan för 2 timmar och priset inkluderar alla tre banorna, som du kan klättra hur många gånger du vill under den tid du betalt för. För vuxna kostar det 399 kr, för ungdomar mellan 11-15 år kostar det 299 kr och för barn under 10 år kostar det 249 kr.

Höghöjdsbanan kan bokas för grupper på 4-30 personer, och det är möjligt att abonnera hela banan för svensexor, möhippor, föreningar, företag och andra grupper. Det är även en godkänd friskvårdsaktivitet enligt Skatteverkets regler och anmälningsavgiften kan betalas med ditt friskvårdsbidrag.

Om du är nyfiken på att prova höghöjdsbanan i Västerås, kan du boka via deras hemsida eller ta kontakt med dem för mer information.

Hälla Gokart

Hälla Gokart är verkligen en upplevelse utöver det vanliga för den som vill ha en riktigt adrenalinfylld dag med kompisarna eller familjen. Banan är Västerås snabbaste och här finns möjlighet för alla, oavsett ålder eller erfarenhet, att ha kul och utmana sig själva.

Vi hade verkligen en fantastisk dag när vi besökte Hälla Gokart. Vi blev väl mottagna av personalen som gav oss all information vi behövde för att kunna köra säkert och ha kul på banan. Vi bokade en privat race session och vi var så glada att vi fick banan för oss själva, det var verkligen en unik upplevelse.

Banan i sig är riktigt häftig och tekniskt utmanande. Vi fick känna på olika kurvor och backar som verkligen fick adrenalinet att pumpa. Det var riktigt kul att tävla mot varandra och se vem som hade den snabbaste tiden på banan. Och för de som inte ville tävla fanns det möjlighet att bara njuta av körningen och ta det lugnt på banan.

Vi blev positivt överraskade av hur välorganiserat allting var. All personal var mycket hjälpsam och trevlig och gjorde allt för att vi skulle ha en bra upplevelse. Dessutom fanns det dubbelkartar för dem som ville köra tillsammans med barn under 10 år eller med personer som inte kan köra själva av andra anledningar, vilket gjorde det möjligt för alla i vår grupp att delta och ha kul.

Vi kan verkligen rekommendera Hälla Gokart till alla som är sugna på en fartfylld och rolig dag med vänner och familj. Det är en perfekt aktivitet för både stora och små och vi längtar redan efter att få komma tillbaka och köra igen!

JumpYard Västerås

JumpYard Västerås är den ultimata platsen för att få pulsen att stiga och ha kul samtidigt! Med en rad olika aktiviteter att välja mellan finns det något för alla på denna toppmoderna trampolinpark.

Hoppa trampolin, åk linbana (SkyRider), klättra Clip ’N Climb, kämpa på Ninjabanan eller klättra i vår höghöjdsbana! Men det är inte allt, vi har även Surf Pool, Beach Volleyball och mycket mer för att hålla dig underhållen och i rörelse.

Vi på JumpYard tror på att kombinera fysisk aktivitet med glädje, så att alla kan njuta av vår park. Trampolinerna är en rolig och hjärtklappande aktivitet som passar alla, oavsett ålder eller dag på veckan. Vi har också massor av andra spännande aktiviteter i parken som kan väcka tävlingsinstinkten hos dig.

Våra hoppsessioner börjar varje heltimme. Se bara till att komma 15 minuter innan din bokade tid så att du hinner checka in och byta om. Kom också ihåg att ta med dig ett hänglås och en vattenflaska. Vi är kontantfria så glöm inte att ta med ditt kort.

Observera att alla aktiviteter på JumpYard Västerås sker på egen risk.

Under måndag till fredag gäller bokningen för 2 timmar, medan lördag till söndag samt skollov gäller bokningen för 1 timme.

Vi har åldersgränser för att säkerställa säkerheten för alla våra gäster. Barn 0-3 år får inte hoppa på JumpYard, medan barn 4-5 år behöver en vuxen med sig på trampolinerna. Barnet får inte hoppa själv och det krävs en vuxen per barn under 6 år. Barn 6-10 år kan hoppa själva både på vardagar och helger men med en vuxen i lokalen som ansvarar för dem. Den vuxna behöver dock inte vara med på trampolinerna. Barn från 11 år och uppåt kan hoppa själva men målsman ansvarar ändå för dem under deras tid på JumpYard.

Vedobacken

Vedobacken i Västerås är en perfekt plats för en spännande cykelupplevelse för både unga och äldre. Här finns Vedbobacken Downhill, med tre nedfarter för cykel som är lämpliga för både nybörjare och mer erfarna cyklister. Man tar liften upp för backen och cyklar sedan ner. De har 3 spår ner från toppen i varierande svårhetsgrad som passar alla.

Slingorna på Vedbobacken är maskin-grävda, 1,5 meter breda och har doserade kurvor. Den längsta slingan är nästan 600 meter lång och har minst lutning, vilket gör den bäst för nybörjare. Den medelsvåra slingan är 400 meter lång, medan den svåraste slingan på 300 meter är brantast och mycket utmanande.

Liften till toppen håller öppet enligt ordinarie öppettider sommartid och det finns möjlighet att få skjuts upp i kärra för de som inte kan åka lift. För den som behöver hyra cykel och hjälm finns det möjlighet till det på plats.

Vedobacken Downhill har fått höga betyg av besökare på Tripadvisor, med en femstjärnig rating och fem positiva recensioner. Adrenalinhungriga cyklister kan alltså räkna med en rolig och spännande cykelupplevelse på Vedobacken.

Fler upplevelser

Ett besök på Kokpunktens actionbad är något som verkligen kan ge dig adrenalinpumpande upplevelser. Här finns åtta våningar med attraktioner, inklusive den nya VR-riden som tar ditt sinne till bisarra världar samtidigt som din kropp far fram i vattnet.

Västerås Cable Park är en annan plats där du kan få fart och frihet samtidigt som du gör något miljövänligt. Här kan du åka efter en eldriven linbana och testa dina hopp och konster på vattnet.

SjöEvents flyboard tar dig både ovanför och under vattnet, och du kan dyka som en delfin eller sväva graciöst 15 meter över vattenytan. För den som gillar höga hastigheter kan en tur med deras RIB-båtar på över 50 knop vara ett spännande alternativ.

Prison Island är en annan plats där du kan testa din teknik, fysik och taktik i jakten på poäng och frihet. Här finns flera olika adrenalinfyllda spel, inklusive en häftig laserarena.

Vill du ha en riktigt annorlunda upplevelse kan du testa tandemhopp från 4000 meters höjd på Stockholm/Västerås Fallskärmscenter. Här får du både en adrenalinpumpande fritt fall och en lugn resa mot marken med en magisk utsikt över Västerås.

Klättercentret i K7 Aktivitetscenter är en annan plats där du kan utmana dig både fysiskt och mentalt samtidigt som du har roligt. Här kan du testa både repklättring och bouldering.