Spanien

Spanien är ett land beläget i sydvästra Europa. Det gränsar till Portugal, Frankrike, Andorra och Marocko (genom enklaverna Ceuta och Melilla). Spanien har en rik och mångsidig historia, med inflytande från olika kulturer och civilisationer. Landet har en befolkning på cirka 47 miljoner människor och huvudstaden är Madrid.

Spanien är känt för sina vackra stränder, soligt klimat och livliga städer. Det är också hem för berömda konstnärer som Salvador Dalí, Pablo Picasso och Diego Velázquez. Spanien är känt för sin arkitektur, inklusive ikoniska byggnader såsom Sagrada Família i Barcelona och Alhambra i Granada.

Landet är känt för sin passionerade flamenco-dans och traditionella mat som paella och tapas. Spanien är också känt för sina festivaler, inklusive det stora påskfirandet i Sevilla och den spektakulära Tomatina-festivalen i Buñol.

Spanien har en varierad geografi, med bergskedjor som Pyrenéerna och Sierra Nevada, samt kuststräckor vid Medelhavet och Atlanten. Landet har även flera öar, inklusive de populära turistdestinationerna Balearerna och Kanarieöarna.

Politiskt sett är Spanien en konstitutionell monarki, med en demokratisk regeringsstruktur. Landet är medlem i Europeiska unionen och har euro som valuta.

Sammanfattningsvis är Spanien ett fascinerande land med en rik historia, kultur och geografi. Det erbjuder besökare och invånare en unik upplevelse av traditioner, konst, mat och naturlig skönhet.

Stadsguiden » Utland » Spanien
 • Alicantes väder: Sol, värme och Medelhavsklimat

  Alicantes väder: Sol, värme och Medelhavsklimat

  Alicante, beläget på Spaniens östkust vid Medelhavet, erbjuder ett behagligt klimat som lockar besökare året runt. Här är en översikt över Alicantes väderförhållanden och klimat: Soligt året runt Alicante är känt för sitt soliga väder och har en genomsnittlig årlig solskenstid på över 3 000 timmar. Staden har en medelhavsklimat med milda, fuktiga vintrar och…

 • Gaudí i Barcelona

  Gaudí i Barcelona

  Barcelona är känt för sin unika arkitektur och en av dess mest kända och inflytelserika arkitekter är Antoni Gaudí. Hans verk har blivit symboler för staden och lockar besökare från hela världen. Här är några av Gaudís mest ikoniska byggnader och platser i Barcelona: Sagrada Família: En ofullbordad mästerverk Sagrada Família är utan tvekan Gaudís…

 • Parker och grönområden i Madrid

  Parker och grönområden i Madrid

  Trots att Madrid är en livlig och pulserande stad med ett intensivt tempo finns det också många grönområden och parker där du kan koppla av och njuta av naturen. Här är några av Madrids mest älskade parker och grönområden: Retiroparken (Parque del Retiro): En oas mitt i staden Retiroparken är en av Madrids mest ikoniska…

 • Dagsutflykter från Madrid

  Dagsutflykter från Madrid

  Madrid, den pulserande huvudstaden i Spanien, erbjuder inte bara en mängd fantastiska sevärdheter och aktiviteter i sig självt, utan också möjligheten att utforska intressanta platser i dess omgivningar. Här är några spännande dagsutflykter från Madrid som tar dig till pittoreska byar och historiska platser: Toledo: En tidsresa till medeltiden Toledo, belägen cirka 70 kilometer söder…