Skuleskogen

Författare:

Skuleskogens nationalpark är en av Sveriges mest fascinerande naturområden och en viktig del av Höga Kusten. Här hittar besökare dramatiska landskap, branta berg, insjöar, gammelskog och sandstränder. Nationalparken erbjuder ett spännande utbud av geologiska fenomen som visar hur landet har höjts ur havet och format av landhöjningen. Med flera mil av vandringsleder, rastplatser, tältplatser och övernattningsstugor är Skuleskogen en utmärkt plats för naturälskare och friluftsentusiaster.

Om Skuleskogens nationalpark
Skuleskogens nationalpark är en unik och vacker del av Höga Kusten där besökare kan njuta av storslagna utsikter, vackra insjöar, gamla granskogar och sandstränder. I parken finns flera mil av vandringsleder, rastplatser, tältplatser och öppna övernattningsstugor för besökare att utforska och njuta av.

Besöksinformation
För att planera ditt besök i Skuleskogens nationalpark är det viktigt att känna till bästa tidpunkten för besök, hur du hittar dit och vilka regler som gäller i området. Under vintern 2022/2023 kommer det att snöröjas till alla tre entréer i nationalparken. Tänk dock på att det vid stora snömängder kan ta tid att ploga upp infartsvägar och parkeringar.

Upplevelser i Skuleskogens nationalpark

I Skuleskogen kan du vandra och uppleva mäktiga vyer från Slåttdalsberget, utforska Slåttdalsskrevan, ta ett dopp vid sandstranden vid Kälsviken och mycket mer. Parken erbjuder flera spännande upplevelser och aktiviteter året runt, inklusive vandring, fiske, fågelskådning och fotografering.

Slåttdalsberget och Slåttdalsskrevan
Slåttdalsberget är en av de mest kända platserna i Skuleskogens nationalpark. Här kan du njuta av en fantastisk utsikt över Höga Kusten och utforska Slåttdalsskrevan, en imponerande klippspricka som sträcker sig 200 meter genom berget.

Kuststigen och Tärnättholmarna
Kuststigen är en vacker vandringsled som sträcker sig genom nationalparken och längs kusten. Här kan du uppleva den dramatiska kustlinjen och besöka Tärnättholmarna, en grupp små öar som är hem för en rik flora och fauna.

Näskebodarna
Näskebodarna är en gammal fiskeby som ligger i den västra delen av Skuleskogens nationalpark.